De Zonzin is mijn tweede bier op de markt.

Voor het eerst gebrouwen in april 2018 met de zomer en zon al in gedachten, en wat een zomer is 2018 tot nu toe!

Ik denk dat velen zin hadden en hebben in de zomer en de zon, en daar past een niet al te zwaar bier bij maar wel met kenmerkende eigenschappen, de Zonzin.

In tegenstelling tot de meeste zomerbieren wilde ik een wat donkere kleur hebben, dat houdt het zonlicht wat tegen als je het bier achteroverslaat, vandaar ook het vrolijke etiket met zonnebril!

Ik ben uitgegaan van een ale type recept, maar heb daarbij gekozen voor een beetje rookmout en wat afwijkende bitterheid door de keuze van twee hopsoorten (Amarillo en Citra). Het recept en het brouwproces (meer specifiek het maisch-proces) heb ik in overleg met Vincent Verhaar van brouwerij Jovius in Nieuwegein vastgesteld.

Het alcoholgehalte komt net onder de 5% uit, en door de droge afdronk (Amarillo hop en rookmout zorgen daarvoor) en toch frisse smaak een ideale dorstlesser met smaak.

Intussen is ook de tweede batch Zonzin gebotteld en bijna klaar voor de verkoop. In totaal heb ik nu bijna 400 liter gebrouwen.