Waarom "brouwerij de inspiratie"?

Al vele jaren geniet ik van wat men vaak noemt speciale biertjes. In het zuiden van ons land was het al heel lang gebruikelijk om naast het standaard pils een of meer Belgische bieren te hebben op fles of op tap. Zo leerde ik vroeg de extra smaak van deze bieren te waarderen.

Het Nederlandse bierlandschap was echter verre van kleurrijk, of ├╝berhaupt "rijk". Dat leidde in 1980 tot de oprichting van PINT, Vereniging Promotie Informatie Traditioneel bier. Een echte bierconsumenten-vereniging, waar ik in 1981 lid van werd en tot op heden onafgebroken lid ben. Actief op vele festivals en in het landelijk bestuur geweest.

Anno 2017 is het Nederlandse bierlandschap aanzienlijk veranderd, vele brouwerijen en brouwerijtjes en vele, vele bieren met uiteenlopende smaken. Veel creatieve en ondernemende mensen zijn hard op weg Nederland een geweldig bierland te maken met een nog altijd groeiend marktaandeel voor de "speciale bieren". En steeds meer Nederlanders gaan over op genieten van al deze bieren.

Het heeft mij na vele jaren dromen geïnspireerd eindelijk ook zelf een stap te maken en naast mijn reguliere werk een brouwerij te starten, als huurbrouwer. Dat wil zeggen dat ik mijn bieren brouw in de installatie van een andere brouwerij, al of niet in samenwerking met de brouwer zelf.

De inspiratie ontstond in het Lutherjaar 2017.

Niels

Lees verder bij Lutherbier